هر آنچه که باید در مورد برنامه ریزی جشن نامزدی بدانید

اول از همه، تبریک ما را برای این جشن فرخنده پذیرا باشید. برای شما و شریک زندگی‌تان بسیار خوشحالیم. اکنون که به این جشن زیبا و به یاد ماندنی نزدیک می‌شوید، نکات مهمی وجود دارند که باید به تمام آنها توجه کنید. در واقع برنامه ریزی جشن نامزدی می‌تواند یک فرصت عالی برای تمرین یا کسب برخی مهارت‌های مفید برای جشن عروسی شما باشد. در این رویداد، باید محل برگزاری جشن یا باغ نامزدی خود را تعیین کرده و تاریخ مناسب آن را نیز انتخاب کنید. همچنین فهرست مهمان‌ها را در نظر گرفته و دعوت‌نامه‌های طراحی شده را ارسال کنید. در کنار این موارد مهم است که منو پذیرایی را با میزان بودجه خود تطبیق دهید.

نمی‌دانید از کجا شروع کنید یا دقیقا چه کاری انجام دهید؟ مشکلی نیست. ما همه پاسخ‌های مورد نیاز را در مورد نحوه و زمان برنامه ریزی یک مهمانی نامزدی را برای شما لیست کرده‌ایم. فقط کافی است این ۱۱ مرحله را دنبال کرده و تمام نکات را به خوبی اجرا کنید.

  • قدم اول: برگزاری جشن نامزدی به عهده ی چه کسی است؟
  • قدم دوم: تاریخ جشن نامزدی تان را مشخص کنید
  • قدم سوم: بودجه جشن نامزدی خود را تعیین کنید
  • قدم چهارم: انتخاب مکان برگزاری جشن نامزدی
  • قدم پنجم: لیست مهمان ها را نهایی کنید. چه کسانی را برای جشن نامزدی تان دعوت میکنید
  • قدم ششم: دعوت نامه های نامزدی را در زمان مشخص ارسال کنید
  • قدم هفتم: منوی پذیرایی مراسم نامزدی تان را مشخص کنید. در مراسم نامزدی پذیرایی به چه شکل باشد
  • قدم هشتم: تم جشن نامزدی تان را مشخص کنید و برای دکوراسیون جشن تصمیم بگیرید
  • قدم نهم: یک گیفت یادبود برای جشن تان در نظر بگیرید که یا خودتان درست کنید یا سفارش دهید
  • قدم دهم: وظایف هر شخص را در روز جشن مشخص کنید
  • قدم یازدهم: لباس نامزدی تان را انتخاب کنید و سفارش دهید.
جشن نامزدی را کدام خانواده برگزار می کندد

۱٫ برگزاری جشن نامزدی به عهده کدام خانواده است؟

به طور سنتی، والدین عروس میزبان این جشن هستند؛ اما این روزها کاملا مناسب است که هر فرد نزدیک به زوج این نقش را بر عهده بگیرد یا چندین نفر (مثلا هر دو گروه از والدین) به طور مشترک میزبان مهمانان باشند. در مورد نحوه برنامه ریزی یک جشن نامزدی هیچ درست یا غلطی وجود ندارد. شما حتی می‌توانید بیش از یک جشن نامزدی با مهمانان مختلف برگزار کنید؛ بنابراین، اگر والدین شما می‌خواهند یک رویداد رسمی فقط برای اهل فامیل داشته باشند نیازی به استرس نیست. می‌توانید بعد از آن شب، مهمانی کوچکی هم با دوستان خودتان داشته باشید.

اگر در شهری متفاوت از خانواده خود زندگی می‌کنید، ممکن است برنامه ریزی برای جشن نامزدی به صورت جداگانه برای خانواده‌های عروس و داماد نیز منطقی باشد. فراموش نکنید که وظایف میزبانی معمولا شامل ارسال دعوت‌نامه، تنظیم منو مناسب و پرداخت هزینه مهمانی است؛ بنابراین هر کسی که تصمیم دارد این وظیفه را به عهده بگیرد باید این موارد را در نظر داشته باشد.

۲٫ تاریخ مشخصی را تعیین کنید | برنامه ریزی جشن نامزدی

چه شما یا شخص دیگری این رویداد به یاد ماندنی را میزبانی کنید، حتما به این فکر خواهید کرد که جشن نامزدی باید چه زمانی برگزار شود. بار دیگر تکرار می‌کنیم، هیچ پاسخ درست یا غلطی برای این کار وجود ندارد. اگر خود شما میزبان رویداد نیستید، باید برنامه میزبان را در نظر بگیرید. همچنین، ممکن است بخواهید در دسترس بودن مهمان را نیز بررسی کنید. به ویژه برای دوستان نزدیک و خانواده که ممکن است از شهرهای اطراف دعوت شوند. بد نیست در مورد زمان مناسب برای اکثر مهمان‌ها کمی جستجو کنید.

بسته به مدت زمان نامزدی، ممکن است از چند هفته پس از خواستگاری تا شش ماه قبل از برنامه ریزی عروسی، یک مهمانی نامزدی برگزار کنید. توصیه می‌کنیم یک جمع خانوادگی صمیمی را یک هفته پس از خواستگاری، در نظر داشته باشید. در عین حال نزدیک بودن این زمان با شب عروسی خیلی جالب نیست.

برخی اعتقاد دارند که باید به خودتان زمان بدهید تا از دوره نامزدی‌تان نهایت لذت را ببرید. همچنین قبل از شروع برنامه ریزی برای جشن نامزدی، این حقیقت را باور کنید که در حال ازدواج هستید. این صبوری به شما زمان می‌دهد تا تعداد مهمانان، سبک و مکان برگزاری شب عروسی را بهتر برنامه ریزی کنید. این زمان بندی در تصمیم گیری نوع مراسمی که می‌خواهید برای جشن عروسی خود برگزار کنید، کمک شایانی خواهد کرد.

۳٫ بودجه جشن نامزدی تان را تعیین کنید

اگر میزبان هستید، مراقب باشید که کل بودجه عروسی خود را در این یک رویداد قبل از عروسی هدر ندهید. اگر شخص دیگری میزبانی می‌کند، ممکن است کمی انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید؛ اما مراقب باشید که به سخاوت او احترام گذاشته و در مورد میزان بودجه صادقانه صحبت کنید.

بودجه‌های دقیق فقط برای عروسی نیست و این کار به شما فرصتی می‌دهد تا مواجه با این اعداد را تمرین کنید. حتی اگر یک رویداد بسیار کم‌جمعیت داشته باشید، بودجه بندی مناسب همچنان ایده خوبی است؛ زیرا شما (یا هر کسی که مهمانی را میزبانی می‌کند) باید درک درستی از هزینه‌های واقعی داشته باشید.

دانستن مقدار بودجه به شما کمک می‌کند تا هزینه‌های گزاف محل برگزاری را محدود کرده و در مورد تعداد مهمانان جشن نامزدی تصمیم بهتری بگیرید.

۴٫ محل برگزاری جشن نامزدی تان را انتخاب کنید

وقتی نوبت به برنامه ریزی شب نامزدی می‌رسد، یکی از مهم‌ترین تصمیمات این است که کجا میزبان مهمانان باشیم. یک رستوران یا خانه انتخاب کلاسیک برای مهمانی نامزدی است؛ اما دلیلی وجود ندارد که مجبور باشید خود را به این دو گزینه محدود کنید. هر مکانی، از گالری هنری گرفته تا ساحل، یک ایده جدید در جهت منحصر به فرد شدن برنامه ریزی برای جشن نامزدی است.

دقیقا مانند محل برگزاری عروسی، مکانی که انتخاب می‌کنید باید با رسمیت جشنی که می‌خواهید برپا کنید، مرتبط باشد، بنابراین اگر به یک جشن معمولی فکر می‌کنید، حیاط خانه خودتان یا یک کافه کوچک می‌تواند گزینه خوبی باشد. شاید یکی از دوستان یا اعضای خانواده مکان مناسبی برای برگزاری یک مهمانی دورهمی داشته باشد. برای مراسمی رسمی‌تر، ممکن است رستوران یا لابی هتل را در نظر بگیرید.

همان‌طور که در مورد محل برگزاری و رسمی بودن تصمیم می‌گیرید، سعی کنید حال و هوای متفاوتی را برای جشن نامزدی ایجاد کنید. فضا را چیزی مابین یک عروسی و یک مهمانی شام خانوادگی تنظیم کنید. این نوع برنامه ریزی را به عنوان یک اصل برای ایجاد سرگرمی در آن شب به خصوص در نظر بگیرید تا خاطرات خوب و شگفت انگیزی را رقم بزنید.

چه کسی را به جشن نامزدی دعوت کنیم

۵٫ چه کسی را به جشن نامزدی دعوت کنیم؟ | برنامه ریزی جشن نامزدی

حتما از خودتان می‌پرسید «چه کسی را به این جشن نامزدی دعوت کنم؟» فقط بدانید که برای این گزینه هم هیچ قانونی وجود ندارد؛ اما رعایت یک نکته مهم الزامی است. هر مهمانی که به جشن نامزدی شما دعوت شده است باید به عروسی شما نیز دعوت شود. این بدان معناست که قبل از تنظیم لیست مهمانان خود برای جشن نامزدی، باید به شب عروسی هم فکر کنید.

اگر قصد برگزاری یک عروسی صمیمی ۵۰ نفره را دارید، باید برنامه ریزی برای جشن نامزدی را با همان ۵۰ نفر در نظر داشته باشید. اگر هنوز در مورد لیست مهمانان عروسی خود آگاهی ندارید (و این اشکالی ندارد) ابتدا آن را با نزدیک‌ترین دوستان و فامیل خود تنظیم کنید تا مطمئن شوید که از هرگونه برنامه ریزی نادرست در آینده جلوگیری کرده‌اید.

لیست مهمانان برای جشن نامزدی شما نیز به میزان فضای موجود، بودجه مهمانی و اینکه چه کسی برای مهمانی برنامه ریزی می‌کند، بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر والدین شما در حال برنامه ریزی هستند و هزینه را پوشش می‌دهند، مناسب است که به آنها اجازه دهید در تصمیم گیری تنظیم لیست مهمانان کمک کنند. اگر قبلا فضایی را برای مهمانی انتخاب کرده‌اید، محدودیت‌های فضا ممکن است لیست شما را کمی تغییر دهد. همچنین در نظر بگیرید که چه کسی در روستا یا در فاصله زیادی با محل برگزاری زندگی می‌کند.

کارت دعوت نامزدی

۶٫ دعوت‌نامه‌های نامزدی را در زمان مناسب ارسال کنید

برای اینکه مطمئن شوید دعوت‌ شده‌ها خواهند آمد، مهمانان خود را در اسرع وقت از تاریخ مراسم مطلع کنید. درست مانند محل برگزاری، دعوت‌نامه‌های شما باید مطابق با رویداد رسمی باشد که در حال برنامه‌ ریزی هستید. برای نمونه طراحی مطابق با فصل می‌تواند گزینه مناسبی باشد. البته توصیه می‌شود برای یک شام دورهمی در یک رستوران شیک، دعوت‌نامه کاغذی در نظر بگیرید. طبیعتا، ما گزینه‌های خلاقانه‌تری را برای دعوت مهمانی نامزدی دوست داریم؛ اما این مهم در رابطه مستقیم با بودجه‌ها و سبک‌ها برگزاری مهمانی تغییر می‌کند. زمان برنامه ریزی برای جشن نامزدی اگر قبلا طراح کارت دعوت عروسی خود را انتخاب کرده‌اید، ببینید آیا تخفیف ویژه‌ای به شما می‌دهد. البته این مورد نباید باعث نگرانی شود. اگر هنوز برای کارت عروسی خود برنامه‌ای ندارید، می‌توانید هماهنگی این موارد با همدیگر را نادیده بگیرید. 

دعوت‌نامه‌ها را حداقل یک هفته قبل از مراسم ارسال کنید (اگر مهمانان زیادی از خارج شهر می‌آیند، ۱۰ روز قبل). توصیه می‌شود که کمی بعد از ارسال دعوت‌نامه با یک تماس تلفنی از آمدن مهمان‌ها مطمئن شوید. ارسال کارت دعوت و هماهنگی تلفنی همه استرس‌های اضافی را از بین خواهد برد.

پذیرایی در جشن نامزدی

۷٫ پذیرایی جشن نامزدی باید چگونه باشد؟ | برنامه ریزی جشن نامزدی

یکی دیگر از عناصر مهم در برنامه ریزی نامزدی، غذا است. مطمئنا مجبور نیستید یک شام مفصل را به مهمانان ارائه کنید (مگر اینکه بخواهید)، اما باید چیزی برای خوردن و نوشیدن در مهمانی وجود داشته باشد. هر چیزی از پیش غذاها، تعیین غذاهای سنتی و مشخص کردن زمان آماده شدن غذا، کارساز خواهد بود. اگر یک دوره کامل سرو غذا را نمی‌خواهید، باید زمانی بین وعده‌های غذایی معمولی انتخاب کنید و آن را در دعوت‌نامه مشخص کنید تا مهمانان شما بدانند چه انتظاری داشته باشند. برای مثال تعیین جشن در بازه زمانی بعد از شهر، یعنی پذیرایی با شیرینی، کیک و شربت پیش می‌رود.

یکی دیگر از ایده‌های سرگرم کننده در برنامه ریزی برای جشن نامزدی می‌تواند ارائه غذاهای به یاد ماندنی از یک فرهنگ دیگر باشد. مثلا سوشی رول و ساکه تینی برای منوی الهام گرفته از فرهنگ ژاپنی (با مقداری شخصی سازی غذا و نوشیدنی) پیشنهاد منحصر به فرد است. این زمان، عالی‌ترین موقعیت برای معرفی برخی از غذاهای مورد علاقه خودتان به مهمانان است. فقط اهمیت به ذائقه آنها را در نظر بگیرید تا گرسنه از مهمانی خارج نشوند.

۸٫ تم جشن نامزدی تان را مشخص کنید

کمی به دکوراسیون مورد علاقه خود هم فکر کنید؛ اما زیاد وسواس نداشته باشید. لازم نیست برای جشن نامزدی با سبک یا تم عروسی هماهنگ شوید. بهتر است آن را ساده نگه دارید. برای نمونه چندین دسته گل تازه یا کاغذی هر فضایی را جذاب می‌کنند. می‌توانید با یک گل‌فروشی هماهنگ شوید تا از آنها بخواهید چند چیدمان کوچک انجام دهند.

البته برای برخی از افراد که با بودجه بندی مناسبی پیش می‌روند داشتن میزها را با پارچه‌های رنگارنگ، مجموعه‌ای از شمع‌های فانتزی یا چند تم نامزدی هم زمان نیز می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند. فروشگاه‌های زیادی را پیدا خواهید کرد که مملو از وسایل تزیینی برای جشن نامزدی هستند. تنها نکته مهم این است که در تنظیم دکور نظم خاصی را رعایت کند تا فضا با هرج و مرج همراه نباشد.

گیفت جشن نامزدی

۹٫ یک گیفت یادبود برای جشن نامزدی تان طراحی کنید

برخلاف مراسم عروسی، لزوما برای جشن نامزدی هدایایی داده نمی‌شود. اما می‌توان گفت همیشه این شانس را دارید که برای طراحی یک گیفت یادبود وقت بگذارید. اگر زمان برنامه ریزی برای جشن نامزدی امیدوارید از مهمان‌ها هدایایی دریافت کنید، می‌توانید یادگاری‌های کوچکی هم از شب نامزدی خودتان به آنها بدهید.  

البته اگر ترجیح می‌دهید مهمان‌ها هدایایی نیاورند می‌توانید موسسه خیریه‌ای را که می‌توانند به آن کمک کنند، پیشنهاد کنید. یادداشت مودبانه روی دعوت‌نامه این موضوع را روشن می‌کند. در روز نامزدی، اگر مهمان‌ها در نهایت هدایایی را برای شما آوردند، یک مکان مطمئن برای گذاشتن آنها داشته باشید تا مهمانانی که دست خالی می‌آیند، احساس ناراحتی نکنند.

۱۰٫ وظایف مسئولان آن روز را مشخص کنید

این روزها، استخدام یک عکاس یا حتی فیلم‌بردار یا هماهنگ کننده برای یک مراسم نامزدی مفصل، باب شده. البته در این کار اجباری نیست و ممکن است لازم بدانید از چند دوست یا اعضای خانواده برای کمک به کارهایی مانند سرو غذا، جمع آوری هدایا، سرگرمی و عکس گرفتن کمک بگیرید. بهتر است مسئولیت‌ها را قبل از شروع مراسم مشخص کنید تا هرج و مرجی به وجود نیاید.

لباس نامزدی

۱۱٫ لباس مناسب جشن نامزدی تان را انتخاب کنید

اولین مهمانی شما به عنوان یک زوج تازه نامزد کرده، شایسته لباس‌های خاص است. همان‌طور که برای خرید لباس جدیدی برنامه ریزی می‌کنید، محیط و مکان مهمانی را در نظر داشته باشید. لازم است مدلی را انتخاب کنید که از لباس عروسی شما پیشی نگیرد. به یاد داشته باشید که یک لباس شب بلند و باز در یک مراسم غیر رسمی و خودمانی پوشیده نمی‌شود. البته لازم است لباس خاصی را انتخاب کنید تا در ذهن همه بماند. 

دامادها نیز باید به این مسئله در برنامه ریزی برای جشن نامزدی اهمیت بدهند. اگر مراسم رسمی است پوشیدن کت و شلوار هم الزامی خواهد بود. اگر مراسم خودمانی‌تر است شیک بودن را فراموش نکنید. همچنین زمان فیلم برداری‌ها باید همین لباس را بپوشید. یعنی از مراسم حمام عروس گرفته تا تمرین شام، باید لباس‌ها با مراسم اصلی هماهنگ باشند.

در نهایت اجرای برنامه‌های جشن نامزدی نیازی به استرس ندارد. اگر از اینگونه برنامه ریزی‌ها لذت می‌برید، تمام مسئولیت‌ها را بر عهده گرفته و آن را به یک شب فراموش نشدنی تبدیل کنید. اگر در این مورد خیلی هیجان زده نیستید، همکاری با یک مجموعه تشریفات عروسی می‌تواند گزینه بهتری باشد. اگر برای برنامه ریزی جشن نامزدی تان به کمک احتیاج دارید کارشناسان ما در مجموعه تشریفات مجالس ژانپیر پاسخگوی شما هستند.

FOR YOU

تشریفات عروسی وبلاگ

۱۰ دلیل برای لزوم داشتن یک مدیر تشریفات عروسی

ما اینجا ۱۰ دلیل برای لزوم داشتن یک مدیر تشریفات عروسی آورده ایم، اگر شما [...]

تشریفات عروسی وبلاگ

۷ مورد از محبوب‌ترین دیزاین های عروسی در سال ۲۰۲۳

با رونق گرفتن مراسم‌های عروسی پس از همه گیری کرونا، دوباره صحبت از مدل‌های مختلف [...]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *